ادعای دانشمند آمریکایی درباره منشا کرونا-راهبرد معاصر

ادعای دانشمند آمریکایی درباره منشا کرونا

دانشمند و محقق برجسته آمریکایی گفته که ویروس کرونا احتمالا ازیک آزمایشگاه بیوتکنولوژی در این کشور نشأت گرفته است.
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۸ - ۱۲ تير ۱۴۰۱ - 2022 July 03
کد خبر: ۱۴۰۸۵۳

به گزارش راهبرد معاصر، «جفری ساکس» اقتصاد‌دان و تحلیلگر معروف امور سیاسی در ایالات متحده آمریکا بر اساس تحقیقات خود اعلام کرد که ویروس سارس-کووید-۲ که منجر به همه‌گیری کووید-۱۹ شد، منشأ طبیعی نداشته و از یک آزمایشگاه بیولوژیکی در ایالات متحده بیرون آمده است.

وی که به مدت دو سال ریاست کمیسیون کووید را در مجله «لنست» برعهده داشته است، تصریح کرد: «من پس از دو سال تحقیقات فشرده واقعاً متقاعد شدم که این ویروس (کووید-۱۹) از یک بیوتکنولوژی آزمایشگاه آمریکا نشأت گرفته است و منشأ و دلیل طبیعی نداشته است».

طبق گزارشی که در شبکه «راشاتودی» منتشر شد، اظهارات ساکس در کنفرانسی به میزبانی اندیشکده اسپانیولی مرکز «گیت» در اواسط ماه ژوئن (ماه گذشته میلادی) برگزار شد.

مدیر سابق مؤسسه زمین در دانشگاه کلمبیا، نتایج تحقیقات نمایندگی مشترک چین-سازمان جهانی بهداشت درباره بیماری کرونا را رد کرد.

سازمان جهانی بهداشت در تاریخ ۹ ژوئن (۱۹ خرداد) اعلام کرد که جدیدترین تحقیقات این سازمان درباره منشأ کووید-۱۹، بی‌نتیجه و ناتمام بوده است و بخش زیادی از آن به این دلیل بوده است که اطلاعات و داده‌های چین ناپدید شده است و آن را ضربه دیگری به تلاش سالانه برای مشخص کردن نحوه آغاز بیماری همه‌گیر کرونا توصیف کرد.

با این حال ساکس ادعا کرده است که بعنوان ریاست کمیسیون کووید-۱۹ در مجله معتبر لنست، اطلاعات بیشتری در این خصوص دارد.

وی گفت: «از نظر من، این یک اشتباه بزرگ بیوتکنولوژی و نه یک حادثه سرریز طبیعی است».

ساکس ادامه داد: «ما به طور قطع نمی‌دانیم»، اما با این وجود تصریح کرد، «شواهد کافی» برای تحقیقات بیشتر درباره این موضوع وجود دارد «اما با این حال، این مسئله نه در ایالات متحده و نه جای دیگری مورد تحقیق قرار نمی‌گیرد».

بر اساس این گزارش، اوایل ماه می‌سال جاری میلادی، ساکس به همراه «نیل هریسون» مقاله‌ای را منتشر کردند و خواستار «تحقیقات مستقل درباره منشأ سارس-کووید-۲ شدند». ادعا شده است که «اطلاعات بسیار مهمی وجود دارد که از مؤسسات تحقیقاتی آمریکا قابل استخراج است؛ اطلاعاتی که هنوز برای بررسی‌های مستقل، شفاف و علمی در دسترس نیست».

در تاریخ ۱۰ ژوئن (۲۰ خرداد ماه)، شبکه آمریکایی «سی بی اس نیووز» گزارش کرد که سازمان جهانی بهداشت با تأکید پیشنهاد داده است که تحقیقات عمیق‌تری درباره آزمایشگاهی بودن ویروس کرونا صورت گیرد.

در دوران ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ»، بار‌ها دولت چین را متهم کرده بود که در شیوع بیماری همه‌گیر کرونا در جهان نقش داشته است و این ویروس از آزمایشگاهی در شهر «ووهان» چین بیرون آمده است. مقام‌های چین بار‌ها این ادعا‌ها را رد کردند و آن را بی‌اساس خواندند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر